O projektu

Projekt INSPIRACIJA – Revitalizacija gradova industrijske baštine kroz razvoj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i u Rijeci -, povezuje navedene gradove bogate objektima  industrijske baštine koji danas propadaju – napuštena rudnička okna, dimnjaci, radionice, radnički domovi i cijela naselja, ostaci u ona vremena inovativne industrije – s raznolikim kulturnim događanjima. Projektom se kroz zajedničku suradnju pokušava naći model za revitalizaciju industrijske baštine tih gradova kroz razvoj kulturnog turizma. Stoga će projekt razviti niz novih turističkih sadržaja koji uključuju pokretanje Festivala industrijske baštine koji će se svake godine održavati u svim gradovima kao i stvaranje nove, prekogranične (SLO-HR) turističke ture koja će posjetitelju predstaviti pilane i mlinove Pohorja, rudnike u Trbovlju i Labinu te industrijsku baštinu Rijeke.

Prijava izlaganja/prezentacija na Simopziju Inspiracija

Stručni simpozij na temu revitalizacije industrijske baštine u turizmu održat će se 15.4.2019. u sklopu Festivala industrijske baštine u Gradskoj knjižnici u Labinu. Simpozij je namijenjen stručnoj javnosti u kulturi i turizmu lokalnim samoupravama kao i svima zainteresiranima.
Pozivamo sve stručnjake iz navedenog područja kao i organizacije i lokalne samouprave koje imaju iskustvo sa projektima revitalizacije industrijske baštine u turizmu da se prijave kao potencijalni izlagači na simpoziju.
Tema kolonije je industrijska baština gradova sudionika projekta Inspiracija. Organizator Labin Art Express XXI, putne troškove i hranu za izlagače.
Prijava mora sadržavati kratak opis izlaganja/prezentacije (do pola stranice teksta) kao i podatke o izlagaču/organizaciji.
Prijave slati na e-mail: aleksandra@lae.hr

Rok prijave:
Rok za slanje prijave je 10.04.2019. godine.

Odabir prijava:
Ocjenjivanje pristiglih prijedloga te izbor izlagača obavit će ocjenjivački tim u sastavu: Dean Zahtila (predsjednik LAE XXI), Noel Mirković (voditelj komunikacijskih aktivnosti), Aleksandra Lazarević (voditeljica projekta Inspiracija).

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska V-A 2014.-2020.
INTERREG