O projektu

Projekt INSPIRACIJA – Revitalizacija gradova industrijske baštine kroz razvoj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i u Rijeci -, povezuje navedene gradove bogate objektima industrijske baštine koji danas propadaju – napuštena rudnička okna, dimnjaci, radionice, radnički domovi i cijela naselja, ostaci u ona vremena inovativne industrije – s raznolikim kulturnim događanjima. Projektom se kroz zajedničku suradnju pokušava naći model za revitalizaciju industrijske baštine tih gradova kroz razvoj kulturnog turizma. Stoga će projekt razviti niz novih turističkih sadržaja koji uključuju pokretanje Festivala industrijske baštine koji će se svake godine održavati u svim gradovima kao i stvaranje nove, prekogranične (SLO-HR) turističke ture koja će posjetitelju predstaviti pilane i mlinove Pohorja, rudnike u Trbovlju i Labinu te industrijsku baštinu Rijeke.

Prijava izlaganja/sudjelovanja na Festivalu industrijske baštine

Prvi Festival industrijske baštine u sklopu projekta INSPIRACIJA održava se u Labinu 15.4. – 21.4. Festival će se održavati svake godine na svim lokacijama uključenima u projekt: Labin, Rijeka, Trbovlje i Slovenska Bistrica. Cilj Festivala je promovirati industrijsku baštinu svih uključenih područja te potaknuti stvaranje što više turističkih proizvoda inspiriranih industrijskom baštinom.
Pozivamo sve zainteresirane pojedince i organizacije sa područja Trbovlja, Slovenske Bistrice i Rijeke da se prijave kao sudionici Festivala i predstave vlastite proizvode, izložbe, gastronomiju ili događaje koji su inspirirani industrijskom baštinom.
Organizator Labin Art Express XXI snosi troškove puta, smještaja i hrane za izlagače.
Prijava mora sadržavati kratak opis onog što se planira predstaviti/izložiti (do pola stranice teksta) kao i podatke o izlagaču/organizaciji.
Prijave slati na e-mail: aleksandra@lae.hr

Rok prijave:
Rok za slanje prijave je 9.4.2019. godine.

Odabir prijava:
Ocjenjivanje pristiglih prijedloga te izbor izlagača obavit će ocjenjivački tim u sastavu: Dean Zahtila (predsjednik LAE XXI), Noel Mirković (voditelj komunikacijskih aktivnosti), Aleksandra Lazarević (voditeljica projekta Inspiracija).

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska V-A 2014.-2020.
INTERREG