O projektu

Projekt INSPIRACIJA - Revitalizacija gradova industrijske baštine za rast kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i u Rijeci, povezuje navedene gradove bogate objektima industrijske baštine koji danas propadaju – napuštena rudnička okna, dimnjaci, radionice, radnički domovi i cijela naselja, ostaci u ona vremena inovativne industrije - s raznolikim kulturnim događanjima. Projektom se kroz prekograničnu suradnju želi naći rješenje za revitalizaciju tih gradova industrijske baštine putem održivog turizma. Stoga će projekt proizvesti niz novih turističkih sadržaja, poput Festivala industrijske baštine, koji će se ponuditi posjetiteljima pod zajedničkim brendom INSPIRACIJA, koji uključuje i novu, prekograničnu (SLO-HR) turističku turu - od pilana i mlinova Pohorja, preko rudnika Trbovlja i Labina do riječkog pristaništa.

Prijava za sudjelovanje na likovnoj koloniji

U sklopu Festivala industrijske baštine u DKC Lamparna, Labin, od 15.-19.4.2019. održat će se Likovna kolonija na temu industrijske baštine.
Svaki sudionik kolonije mora napravit minimalno 2 umjetnička rada, koji će poslužiti kao vizualni predložak za plakate koji će u sklopu projekta INSPIRACIJA biti postavljeni na svim lokalitetima provedbe projekta. Organizator kolonije, Labin Art Express XXI, osigurava materijal za rad, putne troškove, smještaj i hranu za sudionike putem autorskog ili drugog ugovora.
Prijava mora sadržavati 3 recentna likovna rada (fotografije u jpg formatu) i kratku biografiju umjetnika (ne više od jedne kartice teksta). Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici i studenti likovnih akademija, iz Labina, Rijeke, Slovenske Bistrice ili Trbovlja.

Prijave slati na e-mail: lae@pu.t-com.hr

Rok prijave:
Rok za slanje prijave je 4.4.2019. godine.

Ocjenjivanje prijava:
Ocjenjivanje pristiglih prijava obaviti će ocjenjivački, L.A.E. XXI tim u sastavu: Dean Zahtila (Predsjednik), Noel Mirković (Voditelj komunikacijskih aktivnosti), Ivona Verbanac (vanjski suradnik)

Informacije:
Detaljne informacije o natječaju možete dobiti na: ivonaverbanac@yahoo.com ili na telefon +385915197333

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska V-A 2014.-2020.
INTERREG