INSPIRACIJA

Revitalizacija gradova industrijske baštine Trbovlja, Slovenske Bistrice, Labina i Rijeke kroz razvoj kulturnog turizma

Trajanje projekta: 1.08.2018. – 31.01.2021.

Sveukupna vrijednost projekta: 1.503.000,00 €

EU potpora: 1.277.550,00 €

Projektom Inspiracija prezentirat će se uz pomoć suvremenih tehnologija industrijska baština gradova Trbovlja, Slovenske Bistrice, Labina i Rijeke te će se stvoriti nova prekogranična kulturno-turistička ruta u kojoj će se posjetitelji upoznati sa baštinom pilana i mlinova Pohorja, rudnika u Labinu i Trbovlju do Riječkog pristaništa. U sklopu projekta bit će pokrenut i novi Festival industrijske baštine koji će se održavati jednom godišnje u svim uključenim gradovima kao i niz drugih aktivnosti koje će promovirati industrijsku baštinu i lokalne autohtone proizvode. U sklopu projekta uredit će se 4 informacijska centra za interpretaciju industrijske baštine u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i Rijeci te uspostaviti inovativni način prezentacije baštine putem uvođenja novog sadržaja Escape Room.

Rezultati projekta bit će predstavljeni na Industrijskom Bijenalu u sklopu projekta Rijeka-Europska prijestolnica kulture 2020.godine.

Ciljevi projekta:
- Revitalizirati 4 grada industrijske baštine
- Povećati znanje i povezanost turističkih dionika
- Povećati broj posjetitelja i prepoznatljivost industrijskih gradova

PARTNERI:
OPĆINA TRBOVLJE, RAZVOJNO INFORMACIJSKI CENTAR SLOVENSKA BISTRICA, LABIN ART EXPRESS XXI, RIJEČKA RAZVOJNA AGENCIJA PORIN, URBANEX, NAJ TURA, TURISTIČKA ZAJEDNICA RABAC LABIN

PRIDRUŽENI PARTNERI:
Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, University of Art and Design Linz, Interface Culture, Institute for Media, Skupnost občin Slovenije, Turistička zajednica grada Rijeke, Turizem Ljubljana, Zasavski muzej Trbovlje

Više na: http://www.inspiracija.eu/

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska V-A 2014.-2020.
INTERREG